obvestila

Iskanje
Elektronska izmenjava dokumentov
Calculus4 - Okoljske dajatve - embalaža
Elektronska izmenjava dokumentov - Calculus4 - ZZI
Calculus4 - Navodilo za številčenje dokumentov ob novem letu
Calculus4 - E RAČUNI - eSLOG 2.0.
Calculus4 - Plače in oddaja obrazcev (REK, ZAP/M)
Calculus4: Plače na podlagi Zakona o interventnih ukrepih
Davčne blagajne
9.9.2015 8:43:15

Spoštovani!

 

Vlada bo z novim letom uvedla tako imenovane DAVČNE BLAGAJNE. Sistem bo obvezen za vse, ki so po zakonu o DDV zavezani k izdajanju gotovinskih računov. Da bi bil prehod nekoliko lažji, se bo uvedlo dve letno prehodno obdobje do konca leta 2017. V tem obdobju bodo zavezanci lahko račune izdajali preko vezane knjige in jih nato v desetih dneh potrdili na finančni upravi. Uradno bo začetek obdobja davčnih blagajn 2.1.2016, mogoče pa jih bo uporabljati že od 1.12.2015 naprej. Pravilnik o izvajanju Zakona o davčnem potrjevanju računov s tehničnimi specifikacijami za uporabnike in razvijalce programske opreme bo objavljen v mesecu avgustu 2015. V mesecu septembru 2015 bo Finančna uprava pripravila testni sistem za sprejem in obdelavo podatkov o računih, na katerem bodo lahko razvijalci programske opreme preizkušali svoje programske rešitve.

 

Zato davčnih blagajn trenutno še ni na voljo (navkljub določenim ponudbam), ker le-te še ne morejo delovati, dokler ni na voljo programska oprema od FURSa, ki pa je šele v pripravi.

 

Davčna blagajna bo delovala po sistemu on-line potrditve, kar pomeni, da se bo račun pred izdajo avtomatsko poslal na finančno upravo, kjer se bo preveril in shranil, nazaj pa bo sistem poslal identifikacijsko oznako, ki se bo zapisala na račun in bo stiskana na računu, ki ga prejme stranka. Celoten postopek se bo izvedel avtomatsko preko interneta in naj bi trajal do dve sekundi. Podoben sistem ima uveden že kar nekaj časa Hrvaška. V primeru, da internetna povezava konstantno ne bo mogoča (gorske koče,…), bo potrebno pridobiti potrdilo, ki bo dovoljevalo izdajo računov brez davčne blagajne, kljub temu pa bo potrebno v desetih dneh te račune potrditi. Ob občasnih izpadih interneta pa bo potrebno v roku dveh delovnih dni te račune potrditi na finančni upravi.


Davčna blagajna po novem! 

 

Kot razvijalci lastne programske opreme (Calculus4) bomo seveda poskrbeli, da bomo uredili vse potrebne zakonske dodelave, kar pomeni, da boste »DAVČNO BLAGAJNO« prejeli preko menjave verzije.

To velja za vse naše pogodbene stranke (nakup ali najem) !!!

 

Za vse, ki pogodbe nimate ali boste želeli program za izdajo računov kupiti/najeti, bomo pripravili več privlačnih možnosti preko:

-          osebnih računalnikov,

-          tabličnih računalnikov ali

-          pametnih telefonov.

 

Cene posameznih davčnih blagajn trenutno še niso znane, zagotovimo pa Vam lahko, da bodo konkurenčne ostalim ponudnikom na trgu.

 

Naj opozorimo, da se o davčnih blagajnah zaenkrat vseh podrobnosti ne pozna, saj je celoten postopek še v sprejemanju. Zato predlagamo, da spremljate novosti in šele nato sprejmete rešitev, ki bo prava za vas.

 

O vseh novostih na področju davčnih blagajn Vas bomo tekoče obveščali.

 

S spoštovanjem,

NORMA soft, 24.4.2024 Telefon: 03 777 44 44 /  Fax: 03 897 34 71 /  info@normasoft.si